Mitől kell megvédeni az egri várat?

Habis László polgármester és a Fidesz elmondása szerint meg kell védeni az egri várat a migrációtól. Szerintünk pedig három nagyon fontos dolog van, amitől meg kell azt védeni:

1. Az egri várhoz és annak műemlékvédelmi jellegéhez, történelmi mivoltához totálisan méltatlan “Várfesztivál” elnevezésű három napos bulitól, amely során hajnal 5-ig diszkót rendeznek Imre király sírboltján, néhány méterre Gárdonyi Géza nyughelyétől. Nincs alkalmasabb, méltóbb hely erre a bulira Egerben? De igen, van!

2. Habis László polgármestertől várjuk a választ, hogy az évekkel ezelőtt, a Vármúzeum részére elnyert több 10 millió forintos várszínpad és hangtechnikai felszerelés hová tünt a várból? Miért nincs ott, és miért nem a vár használja, ki az aki ezt tárolja, és ki az aki ezt bérbe adja, kinek és mennyiért?

3. Továbbá meg kell védeni a várat a csődközeli állapotokat okozó, soha meg nem térülő időszaki kiállításoktól is, amilyen jelenleg a légierő kiállítás a várban amelyért jelenleg havonta 825.000 Ft-ot (!) fizet a Vármúzeum, mely összegnek a töredéke sem térül meg…

Részletesen az ügyekről a videóban beszél Mirkóczki Ádám az Egységben a Városért Egyesület polgármesterjelöltje.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük